Rieger’s Print

http://melling-architects.co.nz/wp-content/uploads/2015/06/Riegers_detail_01.jpg http://melling-architects.co.nz/wp-content/uploads/2015/06/Riegers_detail_02.jpg

Above image - the shop previous to the new fitout
Photos of completed project by Andy Spain

Rieger's print shop has been around for some time, and the owners felt it was time to update and reconfigure the shop fit out. A budget driven design proposed to create a generous front of house area for customers, a stripped back and simple appearance comprised of natural materials, and a sense of depth to the shop when viewed through the large street windows. Old ceiling tiles were removed to expose the concrete slab structure of the above floor, tired carpet was replaced by natural rubber flooring, and a simple timber counter and bench were installed. All electrical cabling is exposed or housed within a galvanised steel tray from which simple light fixtures are suspended while concealed lighting illuminates the bright red branding of the counter front.

2015

Bond Street, Wellington, NZ